ÇOBAN FARİZ UĞUR’ UN GÖZ MUAYENESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
02 Ocak 2019

ÇOBAN FARİZ UĞUR’ UN GÖZ MUAYENESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Artvin Valisi Ömer Doğanay, yol çalışmalarını incelemek üzere Şavşat ilçesine sivil araçla giderken karayolunda rastladığı çobana sahip çıkarak, Artvin Devlet Hastanesinde gözlerinden muayene edilmesini sağladı.

Geçtiğimiz günlerde yol çalışmalarını incelemek üzere sivil plakalı araçla ilçeye gelen Vali Doğanay, Artvin-Şavşat karayolunun Varyant mevkisinde koyun sürüsünü otlatan Fariz Uğur'la sohbet ederek, sorunlarını ve taleplerini dinlemişti.

Bu talep üzerine resmi araçla çobanı köyündeki araçla aldıran Vali Doğanay, Artvin Devlet Hastanesinde Göz Hastalıkları Uzmanı ve aynı zamanda İl Sağlık Müdürümüz Opr. Dr. İrfan Akalın tarafından gözlerinden detaylı bir şekilde muayene edildi.

Hastanedeki muayyeninin ardından Akalın, yaptığı açıklamada, büyük oranda göz kaybı bulunan çobanın refraksiyon ölçümleri, göz tansiyonu ölçümleri yapılarak tam bir göz ve görme muayenesinden geçirildiğini söyledi.

Göz tomografisi cihazı ile retina tabakası ölçümleri yapıldığını belirten Akalın,” Yaptığımız muayene ve ölçümler sonrasında hastamızda genetik kökenli ileri seviye dejeneratif myopi dediğimiz retina hastalığı olduğu tespit edildi. Sağ gözünün 30 santim, sol gözün yaklaşık 2 metresen parmak sayma seviyesinde gördüğünü tespit ettik. Hastamıza uygun gözlük reçete edildi ve temini yapıldı. Bu hastalığın tedavisi şu anda tüm dünya dahil tam mümkün olmamakla beraber kök hücre nakli ve retina nakli gibi uygulamalar deney aşamasında yapılmaktadır. Hastamızı takibe alıp görmesinin daha da azalması durumunda bu deneysel tedaviler için İl Sağlık Müdürlüğü olarak yardımcı olacağız. Haftaya perşembe günüde Sağlık Kurulumuzda tekrar değerlendirip sağlık raporu verilmesi konusunda çalışma yapacağız. Hastamıza maluliyet aylığı konusunda yardımcı olacağız. Ben tekrar emir ve talimatları ile bizi hastamızla buluşturan ve hayırlı bir hizmet vermemize vesile olan Sayın Valimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

• çoban fariz uğur ile vali doğanay.jpeg
  • GQ1A5985.jpg
  • GQ1A4452.jpg