31 MAYIS DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ FAALİYETLERİ
17 Haziran 2019

ARTVİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

31 MAYIS DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ FAALİYETLERİ

Sigara ve tütün kullanımı halk sağlığını tehdit eden ve mutlaka mücadele edilmesigereken önemli bir halk sağlığı sorunudur. Tütün ve tütün ürünlerinin zararları hakkında toplum bilincinin artırılması amacıyla Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) tarafından her yıl 31 Mayıs “Dünya Tütünsüz Günü” olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.

*“31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü”  kapsamında İlimiz merkezinde Artvin Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği önünde ve Artrium Alışveriş Merkezinde, İlçelerimizde stant açılarak broşürler dağıtıldı, karbonmonoksit ölçümleri yapıldı. Sigaranın zararları ve bırakma yolları hakkında bilgilendirmeler yapılarak sigarayı bırakmak isteyen kişiler her cuma sigara bırakma polikliniği hizmeti veren İlimiz Artvin Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniğine yönlendirildi.

*Özel işyerleri ziyaret edilerek 4207 Sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü hakkındaki kanun kapsamında ve sigaranın zararları ve yol açtığı hastalıklar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

* 31 Mayıs 2019 Cuma günü Cuma namazından önce sigaranın zararları ve yol açtığı hastalıklar konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

*Kapalı alanlarda tütün kullanımı durumunda vatandaşların ihbarda bulunabilecekleri ALO 184,Sigara Bırakma Danışma Hattı ALO 171 ve Yeşil Dedektör uygulaması hakkında bilgilendirmeler yapıldı. *Özel iş yerleri ziyaret edilerek afiş ve broşürler dağıtıldı. Sigarayı bırakma konusunda önerilerde bulunuldu.
*31 Mayıs Dünya Tütünsüz Gününün ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle sahurda Bakanlığımız tarafından gönderilen maniler davul eşliğinde söylendi.

Borçka Karagöl /ARTVİN

SİGARASIZ BİR DÜNYA İÇİN