2019 YILI İL KANSER DANIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI
19 Kasım 2019

2019 YILI İL KANSER DANIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI

Kanser Kayıt Merkezleri Yönetmeliği gereğince düzenlenmekte olan İl Kanser Danışma Komisyonu Toplantısı, Vali Yardımcısı Sayın Cevat UYANIK  ‘in Başkanlığında yapıldı.

18.11.2019 tarihinde Artvin Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen toplantı İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İrfan AKALIN,  İl Gıda Tarım ve Orman Müdürü Dursun OKUR, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri ACAR,  Çevre ve Şehircilik Şb. Müdürü Ali İhsan AYDIN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Mehmet Ali DUNDAR, Bulaşıcı olmayan Hast. ve Kronik Durumlar Birim Sorumlusu Sancak KESKİN, TSM Sorumlu Hekimi İmge Su KÜÇÜK, ve Kanser Kayıt Görevlisi Raziye ARI`nın katılımıyla gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İrfan AKALIN, ”Çağımızın vebası kanserle mücadelemiz sağlık çalışanlarımızın üstün çabaları ile devam ediyor. Kanser tedavisinde erken tanının önemi çok yüksek, erken teşhis edilen kanser hastalığının tedavi süreci daha kolay olduğu gibi hastanın moral ve motivasyonu da daha yüksek oluyor, umudumuz daha fazla oluyor. İnsan sağlığına elbette paha biçilemez ancak erken teşhiste tedavi maliyetleri de daha düşük oluyor, ülke ekonomimizde daha az etkileniyor. Sağlık Bakanlığımızın Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında olan Ulusal Kanser Tarama Programı ile risk grubundaki hastalara Ücretsiz kanser taraması yapıyoruz. Program kapsamındaki kanser türleri tarama hizmetleri Aile Hekimliklerinde ve KETEM biriminde tamamen ücretsiz olarak veriliyor. Taranan kişi sayısını arttırmak için Mobil Kanser Tarama aracını hizmete aldık, ilçe ilçe, köy köy gezerek tarama faaliyetlerimize devam ediyoruz.” dedi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Mehmet Ali DUNDAR tarafından;  Artvin Kanser Kayıt Merkezi verileri,  kanser tarama istatistikleri, 2018-2019 yılı kanser farkındalık etkinlikleri, 2020 yılı için plan ve projeler kapsamında bir sunum gerçekleştirildi. Toplantıda Kanser tarama faaliyetleri ve erken teşhisin önemine vurgu yapıldı. Kanser taramaları konusunda halkımızı bilinçlendirme faaliyetlerine devam edileceği kararı alındı.

Vali Yardımcısı Sayın Cevat UYANIK geçmişte yapılan çalışmalar ile ilgili ayrıntılı bilgi aldı ve planlamaların sekteye uğramadan uygulamaya konulması talimatını verdi.   Hedef nüfustaki tüm vatandaşlarımızın kanser taramalarının yapılması temennisi ile toplantıya son verildi.

  • 19112019_ValilikKanser1.JPG
  • 19112019_ValilikKanser2.JPG
  • 19112019_ValilikKanser3.JPG
  • 19112019_ValilikKanser4.JPG
  • 19112019_ValilikKanser5.JPG
  • 19112019_ValilikKanser6.JPG
  • 19112019_ValilikKanser7.JPG