Kamuoyuna Duyurulur
21 Ocak 2019

Dâhiliye polikliniğine bulantı, halsizlik şikâyetleriyle başvuran 1959 Şavşat doğumlu G.ACAR 09.04.2018 tarihinde Hiponatremi (sodyum düşüklüğü)  tanısıyla dâhiliye servisine yatırılmıştır. Hastanın kendi ihtiyaçlarını karşılaması ve iletişimde sıkıntı yaşamaması, hasta ve yakınlarının refakatçi talebi olmaması nedeniyle hastanın refakatçisi olmadığı tespit edilmiştir. Güvenlik Kameraları incelendiğinde 11.04.2018 tarihinde saat 06.30 civarında Dâhiliye servisinde temizlik yapan görevli personel, zeminin kaygan olması nedeniyle koridorda yürüyen hastamızı odasına yönlendirdiği görünmektedir. Yine kamera kayıtları incelendiğinde hastanın A-Blok 1. Kat laboratuvar biriminde temizlik yapıldığı esnada laboratuvar kapısının açık olmasından faydalanarak kimseye fark ettirmeden laboratuvarın arka kısmında pencereli bölüme geçtiği görülmektedir. Hasta saat 07.07’ de nedeni anlaşılmamakla beraber laboratuvar katından (yaklaşık 7 metre yükseklikten) aşağı atladığı görünmektedir. Hasta en kısa zamanda Artvin Devlet Hastanesi Aciline getirilmiştir. Acil Servisinde yapılan tüm müdahalelerine rağmen, 11.04.2018 tarihinde ve saat 08.55’ te hastamız vefat etmiştir.  Olayla ilgili Artvin İl Sağlık Müdürlüğü ve Artvin Devlet Hastanesi tarafından gerekli idari inceleme ve araştırma yapılmaktadır. Bu yaşanan elim hadise nedeniyle derin üzüntü içerisinde olduğumuzu bildirir, hastamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Op. Dr. İrfan AKALIN