2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
Otizm Spektrum Bozukluğu; doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan, kişilerde sosyal etkileşim ve iletişim becerilerinde güçlükler ile kısıtlı yineleyici ilgi ve davranışlarla kendini gösteren nörogelişimsel bir bozukluk olup Otizmin erkek çocuklarındaki yaygınlığı, kızlardan 5 kat fazladır. Ülkemizde her 59 çocuktan 1'i otizm riski ile dünyaya geliyor.
2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratarak otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler yaratmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.
Her yıl, “Otizm Farkındalık Ayı” olan Nisan ayı boyunca dünya genelinde otizmin sorunları ve çözümleri konuşuluyor, araştırmaların teşvik edilmesi ve erken teşhisle tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Otizm Spektrum Bozukluklarında erken tanı ve tedavi bireyin var olan potansiyelinin en yüksek düzeyde değerlendirilebilmesini sağlayacak ve toplumsal yaşama uyumunu kolaylaştıracaktır.
Bu kapsamda ilimizde de halkımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla Müdürlüğümüz Ruh Sağlığı Birim Personelinin katılımıyla İlimiz Vakıfbank İlköğretim Okulu Koordinasyonunda etkinlikler yapılarak afiş ve broşürler dağıtılmış ve farkındalık oluşturulmuştur.