Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Eğitimleri
Kadına yönelik şiddet; dinine, diline, ırkına, eğitim düzeyine, kültürüne ve yaşına bakılmaksızın dünyada ve Türkiye’de gün geçtikçe artış gösteren sosyal bir problem olmasının yanı sıra, halk sağlığı kapsamında da ciddi bir sağlık sorunudur.
Şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlar için yardım alabilecekleri hizmet alanları arasında en başta sağlık hizmetleri gelmektedir. Kadınlar en çok sağlık sektöründe çalışanlara güven duymakta ve onlardan yardım talep etmektedir. Bu nedenle Müdürlüğümüzce, kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele konusunda sağlık personellerince verilen hizmetlerin kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla, Aile Sağlığı Merkezinde görevli personellerin bilgi, beceri ve davranışlarını geliştirmeye yönelik Ruh Sağlığı Birimimizin organizasyonunda 2-3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde 3 günlük “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetel Mücadele Eğitimi” düzenlenmiştir.
Müdürlüğümüzde görevli Avukat Volkan ESEN, Çocuk Gelişimci Hanife Savun, Ebe Saadet ALTUNTAŞ ve Hemşire Cemile KAYACAN tarafından verilen eğitimlere İlimizde görevli 25 aile hekimi ve aile sağlığı elemanı katılım sağlamıştır.
Eğitimde, toplumsal cinsiyet eşitliği, şiddet olgusuyla karşılaşan sağlık personelinin görev ve sorumlulukları, Aile İçi Şiddet vakasıyla karşılaşıldığında başvurulması gereken kurum ve kuruluşlar, birinci basamak sağlık kuruluşlarında şiddet olgusu ile ilgili yapılması gerekenler ve yasal mevzuatlar hakkında bilgi verilmiştir. Oldukça faydalı bilgilerin verildiği eğitimlerimiz önümüzdeki dönemlerde de Toplum Sağlığı Merkezi, Müdürlük ve 112 Çalışanlarına yönelik olarak devam edecektir.